El comunicador Risto Mejide ha anunciat al programa Todo es mentira de Cuatro, que formarà un partit per presentar-se a les eleccions generals del 10 de novembre. El partit tindrà el nom de Peor no lo haremos (sic), i vol recollir el malestar pel fet que els partits espanyols no han estat capaços de formar govern. La intenció de Mejide és presentar-se per la circumscripció de Madrid.

"La gent n'està farta i el president en funcions ens ve a dir que no hem votat bé”, ha indicat Mejide al·ludint a Pedro Sánchez. "Todo es mentira fa un pas endavant i decideix crear el seu propi partit polític. Té sentit un partit que busqui canviar les regles de joc? Un partit que duri només una legislatura? Un partit polític que renunciï als sous i que tot just canviar les coses es dissolgui?", s'ha preguntat. I ha respost que sí.

Al seu entendre, la ideologia és clara. "Aprovar tot allò que ells no han aconseguit aprovar. Sota el lema "Pitjor no ho farem"", ha insistit. Ha assegurat que la proposta és seriosa.

Entre les primeres idees, Mejide ha anunciat que defensaran la suspensió del sou als diputats "mentre no siguin capaços de formar un govern", "els condemnats per corrupció hauran de tornar el que han robat", separació efectiva de poders, i "acabar amb els sous vitalicis que cobren determinats polítics, com els expresidents".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esta tarde os contamos más sobre nuestra última locur... digo RETO. 15:45 en @cuatrotv @todoesmentira_tv #PNLH

A post shared by Risto Mejide (@ristomejide) on

​Aquest no és el primer cop que es presenta un partit protesta, i hi ha precedents als anys 80 i 90 com els de l'empresari José María Ruiz Mateos o l'expresident de l'Atlètic de Madrid Jesús Gil. El primer va ser eurodiputat i el segon, alcalde de Marbella. En el cas de Risto Mejide seria el primer promogut obertament des d'una cadena de televisió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat