Enfrontament mediàtic entre Risto Mejide, presentador de Todo es mentira, programa de Cuatro, i el PSOE. El detonant de la confrontació ha estat l'exposició per part de Mejide de dades personals de José Luis Ábalos, en relació amb la resolució que determinava la suspensió cautelar de la seva militància al PSOE després de l'esclat del cas Koldo. Risto Mejide va ensenyar el document en directe, on sortien dades personals d'Ábalos, i davant aquesta situació, el director de comunicació del partit ha enviat un missatge al programa expressant el seu descontentament i anunciant la reticència del PSOE a participar en futures col·laboracions amb Todo es mentira: "Era necessari posar el tema de les dades personals? Com comprendreu, no tindreu ningú del PSOE mentre de mi depengui", es llegeix en el missatge.

Les paraules del representant socialista han desencadenat la fúria de Risto Mejide, qui no ha dubtat a respondre en directe: "És radicalment cert que en aquesta resolució apareixen les dades personals de José Luis Ábalos. Que el PSOE ho distribueixi per error o per maldat, m'és igual". A més, Mejide ha remarcat la gravetat del missatge enviat pels responsables de premsa del PSOE, destacant que "afecta els principis fonamentals de la democràcia".

"Això és un missatge molt seriós. Aquest és un missatge que va molt més enllà d'aquest programa. Insisteixo que en aquest programa ens passem per l'arc del triomf el que se'ns ha dit des de la direcció de comunicació del PSOE, però fixeu-vos com està operant per sota la taula en aquests moments. Fixeu-vos el que diu a un mitjà de comunicació i a un programa que és lliure i independent. Fixeu-vos que aquesta gent no ha entès un dret fonamental com és el dret d'informació ni el de llibertat d'expressió ni ha entès absolutament res. Això és propi d'una república bananera. Aquest missatge és propi d'una dictadura. És impropi d'un director de comunicació d'un partit democràtic", ha sentenciat el presentador en un to enfadat.

El presentador també ha explicat la seva decisió de fer públic el missatge rebut per part dels socialistes, i ha argumentat que el considera "deplorable i lamentable", i ha advertit al PSOE sobre les conseqüències de la seva postura: "Així que, senyor director de comunicació, aquí va aquesta publicació, aquí va aquest missatge. Si vostè no vol enviar a ningú del PSOE (al programa), els principals perjudicats seran vostès, perquè aquí convidarem a tots els altres", ha dit Mejide per tancar la seva resposta al missatge rebut des de Ferraz.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!