La tempesta provocada pel cas de suposada corrupció de l'exassessor de José Luis Ábalos, Koldo García, ha passat per damunt de l'exministre Ábalos. Tot i que no ha deixat l'acta de diputat al Congrés, Ábalos ha deixat el PSOE i ara forma part del Grup Mixt, on també hi ha els 4 diputats de Podemos, un diputat del BNG, un de UPN i un de Coalició Canària. Aquesta situació, que es va fer pública en una roda de premsa d'Ábalos des de la sala de premsa del Congrés, ha generat multitud de reaccions a les xarxes socials. En primer lloc, per la mateixa roda de premsa d'Ábalos, que va agafar tothom per sorpresa, i també pel curiós panorama que hi ha des d'ara al grup mixt del Congrés dels Diputats. L'enginy dels usuaris de X ha trigat poques hores a deixar mems enginyosos sobre aquesta dantesca situació.

L'exministre de Transports i exsecretari d'Organització dels socialistes manté la seva acta de diputat, contra tot pronòstic, i el PSOE inicia els tràmits d'expulsió del partit. Tot això a conseqüència de les últimes notícies sobre el cas del seu exassessor Koldo García. Quan ningú s'esperava aquest gir de guió, Ábalos "se queda", com va dir Piqué abans que Neymar marxés del Barça en una imatge publicada a Instagram i que aquest dimecres recuperava un usuari de X. El mateix usuari també ha comparat el discurs d'Ábalos anunciat que passa al grup mixt amb el de Rubiales on va afirmar, en repetides ocasions, que no dimitiria. "No dimitiré!", una frase que va ressonar per les televisions de tot Espanya.

Un dels principals temes en què se centren els mems públics des d'ahir a X és l'estranya barreja que hi haurà ara al Grup Mixt. Per fer memòria, recordem que a partir d'aquest dimecres hi ha 4 diputats de Podemos, que es van separar de la coalició amb Sumar, un diputat del BNG, un de Coalició Canària, un d'UPN i el nouvingut José Luís Ábalos, després d'abandonar el PSOE. "Així es veurà el grup mixt", escriu un usuari a X, acompanyat d'una foto. Un altre repesca el famós vídeo de David Bisbal on, davant de càmera preguntava "com estan els màquines". "Ábalos arribant al Grup Mixt", escriu l'usuari per acompanyar el clip.

<