La diputada Irene Rigau ha rebut aquest migdia al Parlament la sentència del 9-N que l'imposa un any i mig d'inhabilitació. Ho ha fet acompanyada de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els diputats de JxSí, així com els cupaires Benet Salellas i Eulàlia Reguant i el membre de la Mesa de CSQP, Joan Josep Nuet.

El secretari judicial del TSJC s'ha presentat a les dotze del migdia. L'esperaven els diputats a la sala de reunions de JxSí. Forcadell ha explicat a Rigau quins documents i on havia de signar. "Nosaltres ja ho sabem, per això li explico", ha ironitzat en referència a les comunicacions que ha anat rebent des del Tribunal.

Rigau, emocionada i entre aplaudiments, ha agraït el suport de la "majoria que sí creu que Catalunya tingui dret a decidir sobre el seu futur". L'exconsellera ha assegurat, dirigint-se a la presidenta, que "vam treballar perquè la gent parlés, hem fet molt camí i estic segura que això no és una pedra en aquest camí sinó una empenta en l'objectiu a aconseguir".