La CUP va advertir el president del Parlament, Roger Torrent, que no era bona idea convocar un ple d'investidura sense els suports necessaris. Així ho ha explicat aquest matí el diputat de la CUP Carles Riera, en una entrevista a Els Matins de TV3.

Riera ha lamentat que s'hagi convocat el ple amb aquesta rapidesa quan la prioritat —ha insistit una vegada més— és mantenir el full de ruta per a la República catalana, i no el nom de la persona que encapçali el nou Executiu.

El líder de la CUP ha advertit que no s'han mogut de l'abstenció i per tant es mantenen les dificultats per investir Jordi Turull. "No volem ser partícips d'un govern que faci autonomisme. Només donarem un 'sí' a un compromís republicà", que veurien clar si el candidat fos, en comptes de Turull, el president Carles Puigdemont.

No hi ha res decidit

Riera ha apuntat que el Consell Polític de la CUP ha hagut de ser convocat in extremis perquè Torrent va fer la ronda de contactes ja entrada la nit. L'òrgan que decidirà el posicionament cupaire s'ha reunirà a les 15 hores, només dues hores abans del ple d'investidura.

De moment, a les 10 del matí la CUP es reuneix amb Junts per Catalunya i ERC per analitzar la situació. No obstant això, el posicionament final de la CUP tindrà que és esperar a la tarda.