El portaveu de la CUP, Carles Riera, ha avisat aquest dimecres al Govern que no comptin amb ells "per la governabilitat de l'autonomia" i ha advertit que tinguin clar que "aquest poble guanyarà la independència amb vostès o contra vostès". "No tenim temps per processos o processismes, ens hi va la vida", ha defensat, al que ha afegit: "el poble està preparat, qui no ho està és el Govern, o JxCat, o el PDeCAT o ERC".

Durant la seva intervenció en el debat de política general, Riera ha tornat a demanar la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch, per l'actuació dels Mossos en les manifestacions independentistes de dissabte i dilluns passat. "Aquest 1-O han tornat a reprimir els independentistes per mantenir el règim", ha assegurat el cupaire, que ha demanat també la dissolució de la BRIMO. "Entre dissabte i l'1-O ha començat un altre cicle polític", ha advertit. 

A més, Riera ha criticat que el Govern faci "autonomisme" i que fins ara s'hagi "acatat la Constitució i les decisions de la judicatura". En aquest sentit, ha assegurat que l'executiu de Quim Torra és un "perfecte perpetuador de l'autonomia catalana" i els ha demanat que no siguin un obstacle.