Vilanova i la Geltrú ha acollit un dels mítings més punyents de la CUP a l'equador de la campanya electoral. A través del seu candidat, Carles Riera, i de l'exdiputat Quim Arrufat, els cupaires han fet la seva crítica més ferotge contra l'estat espanyol.

Riera s'ha compromès a no aturar-se fins aturar "la repressió dictatorial" d'un "estat neofeixista sostingut per la Falange del PP, el PSOE i Cs" i ha recordat els comuns que "al feixisme se'l fa fora a empentes i cops".

En aquesta línia, Arrufat ha titllat l'estat de "psicòpata" en fins a tres ocasions per referir-se a l'actuació de l'1-O i a la creació de la "causa generalitzada contra l'independentisme". L'exdiputat crida a aixecar una "trinxera" i un "mur de vots" el 21-D.

La CUP ha esgotats tots els qualificatius possibles contra el que anomenen "bloc del 155" i contra l'estat espanyol. Davant un auditori d'unes 400 persones –un dels mítings més multitudinaris, sense comptar l'acte central–, el candidat cupaire, Carles Riera, s'ha erigit com a principal defensor de la implantació de la República a partir del 21-D.

"Malgrat franquistes, autonomistes i equidistants", assegura, el projecte republicà tirarà endavant a partir de la pròxima legislatura si la CUP, com esperen, és clau en el futur Parlament. En aquest sentit, Riera ha tornat a repetir que tot i estar d'acord amb el diàleg, una eventual negociació amb l'estat espanyol significa "perdre" el temps.

Riera s'ha referit especialment al candidat popular, Xavier Garcia Albiol, a qui ha acusat de poc democràtic d'haver de fer "esforços" per moderar-se: "No deu entendre què vol dir això de passar per les urnes", ha etzibat Riera, que per primer cop en campanya ha trencat el seu posat d'home tranquil.