El diputat de la CUP en el Parlament Carles Riera ha assegurat que el nou president del Partit Popular, Pablo Casado, representa l'extrema dreta espanyola. "Casado és una feixista que presideix un partit feixista", ha afirmat en una entrevista Europa Press.

El cupaire ha fet aquesta reflexió després que Casado anunciés dijous en el Comitè Executiu Nacional del seu partit celebrat a Barcelona que vol impulsar un projecte de llei per incorporar al Codi Penal els delictes de "sedició impròpia i la convocatòria il·legal de referèndums". "Pablo Casado representa l'extrema dreta d'un règim del 78 que té en el centre esquerra Pedro Sánchez, però que actuen com un bloc, en la mateixa lògica", ha sentenciat el diputat.

A més, ha recordat que Sánchez, al maig, mentre governava el PP de Mariano Rajoy i estava actiu l'article 155, va proposar una reforma del codi penal per actualitzar el delicte de rebel·lió perquè, tal com està redactat, es vincula "absolutament" a un cop militar. "Casado ha dit això, però Pedro Sánchez ja va dir que modificaria el codi penal perquè la rebel·lió ho fos sense violència. Aquest vodevil histriònic no deixa de deixar-nos perles i aquesta és una més", ha indicat.

Per això, el cupaire ha assegurat que la seva formació està disposada a "fer front al feixisme, confrontar-lo, batallar-lo i vèncer-lo, sense entrar en la seva lògica" i ha avisat que el creixement d'aquest moviment es dóna a tot Europa.