La derrota de la selecció espanyola contra el Marroc que ha significat l'eliminació de l'equip de Luis Enrique als vuitens de final del Mundial de Qatar ha caigut com un plom en molts aficionats del futbol arreu de l'Estat. Anant més enllà, a Múrcia, la derrota ha fet molt mal entre els militants de Vox i el PP, que s'han mostrat molt enfadats a través de les xarxes amb l'ajuntament de la ciutat, governat pels socialistes de la regió, perquè un edifici municipal estava il·luminat amb llums de color verd i vermell. Això ho van interpretar com una provocació, ja que es tracten dels colors de la bandera del Marroc, i no com el que realment és: part de la il·luminació nadalenca de la ciutat. Dos dels colors més tradicionals de les festes de Nadal coincideixen amb els de la bandera del país que havia eliminat poques hores abans la selecció espanyola i, a vegades, tenir accés a les xarxes socials i voler fer sempre tuits virals atacant l'adversari polític porta a ficar la pota, com en aquesta ocasió. 

La mateixa il·luminació també amb el PP

L'edifici en qüestió és el d'Aigües de Múrcia, que des de fa anys s'engalana durant les festes de Nadal amb aquests colors que li donen un toc festiu. Així ho va explicar el seu perfil oficial a les xarxes socials l'any passat, però sembla que ni Vox ni PP s'havien assabentat d'aquesta informació i van intentar atacar el govern socialista de la capital murciana per haver il·luminat edificis públics amb la bandera del Marroc. "Ens queda clar que el govern socialista de Múrcia volia que guanyés Marroc?", van preguntar-se a les xarxes, adjuntant vídeos i fotos de l'edifici il·luminat. Després de rebre desenes de missatges advertint-los que s'havien equivocat, en lloc de rectificar van posar més llenya al foc, amb notícies falses sobre una suposada compra de vots del PSOE  a marroquins de la ciutat. 

Menys bel·ligerants van ser des del PP, però van anar igualment errats quan van criticar la suposada il·luminació socialista a favor del Marroc després de la seva victòria. Dimarts nit, i amb imatges similars a les dels ultres van publicar el següent missatge a Twitter: "Demà demanarem explicacions formals al socialista (José Antonio) Serrano. Amb independència del esperit i la competitivitat esportiva, no entenem que a vuitens de final l'ajuntament pregui aquesta mena d'iniciatives contra la Selecció Espanyola". Tot plegat encara es torna més divertit quan els usuaris de Twitter han advertit que l'Ajuntament de la ciutat, quan estava encapçalat pel PP, va compartir imatges de l'edifici en qüestió il·luminat el 2019 amb els mateixos colors. 

Una mentida per sembrar odi 

Els polítics d'esquerres de la Regió de Múrcia han compartit aquesta polèmica, però també han volgut advertir que pot anar més enllà d'una simple equivocació. El diputat de Podemos, Javier Sánchez-Serna ha fet la següent piulada: "La ultradreta difonent la mentida dels edificis il·luminats amb colors del Marroc, quan és la il·luminació de cada any. Seria un puto mem si no fos perquè el que intenten és sembrar odi entre els veïns de Múrcia. El més greu és que el PP també difon aquesta brossa". En els últims dies, els insults racistes han inundat les xarxes socials, "emparats" en aquest partit, i s'advertia de celebracions violentes dels marroquins si guanyaven el partit, partint dels aldarulls a Bèlgica com a precedent. Res d'això ha acabat succeint.