El centre de Brussel·les s'ha convertit aquest diumenge en l'epicentre d'una sèrie d'aldarulls després de la victòria del Marroc davant de Bèlgica en el Mundial de Qatar 2022. Un centenar de persones s'han llançat al carrer per celebrar la victòria del Marroc a la zona de vianants propera al Palais du Midi, alguns d'ells amb banderes del Marroc a l'esquena i altres amb la cara tapada. El que havia de ser una celebració s'ha acabat convertint en uns grans aldarulls, on els participants han cremat cotxes, han destruït el mobiliari urbà i han llançat projectils contra la policia. 

Segons relaten alguns mitjans belgues, la situació ja era tensa abans de l'inici del partit, però les tensions entre els seguidors d'ambdues seleccions han esclatat amb la derrota de Bèlgica davant del Marroc, per 0-2. Diversos cotxes i patinets han patit danys, fins i tot s'han cremat alguns vehicles que estaven al carrer. La zona policial de Brussel·les-Capital/Ixelles ha demanat, a través de Twitter, als ciutadans de la capital belga que evitin el sector del Boulevard du Midi i els carrers adjacents. 

Els incidents han començat a meitat del segon temps, quan uns 150 joves reunits en el centre de la capital belga han calat foc a un contenidor i han llançat petards i focs artificials, després han començat a emprendre a cops amb els vehicles estacionats en la zona, segons ha informat la televisió pública belga RTBF.

Enfrontament amb la policia

Els agitadors que estaven al boulevard Lemonnier han llançat pedres contra la policia. Després d'uns minuts d'enfrontaments, la policia ha decidit tancar aquesta via al trànsit en ambdós sentits. També s'han vist obligats a tancar diverses estacions de metro

La policia belga ha informat a través d'un comunicat que hi ha hagut ús de material pirotècnic, llançament de projectils, ús de pals, foc a la via pública, en particular d'un contenidor a la intersecció del Boulevard Lemonnier i la rue de Woeringen. A més, també han confirmat que un periodista ha resultat ferit a la cara pels focs artificials. "És per aquests motius que es va decidir procedir a una intervenció policial, amb el desplegament de l'aspersor i l'ús de gasos lacrimògens", ha explicat la portaveu local, Ilse Van de Keereel. 

Els aldarulls d'aquest diumenge se circumscriuen al centre de la ciutat, mentre que en altres parts de Brussel·les, on viu una important comunitat marroquina, la celebració es produeix de moment sense incidents.

L'alcalde de Brussel·les, Philippe Close, a través de Twitter, ha denunciat amb la màxima fermesa els incidents d'aquest diumenge."Per tant, aconsello als seguidors que no vinguin al centre de la ciutat. La policia està utilitzant tots els seus mitjans per mantenir l'ordre públic", ha escrit. A més, ha indicat que la policia ha rebut l'ordre de fer detencions administratives.