Espanya diu adeu al Mundial de Qatar després de perdre contra el Marroc a la tanda de penals en el partit de vuitens de final (0-0). Empat sense gols en un partit en el qual la selecció espanyola ha estat infinitament millor però no ha pogut superar la defensa marroquina. I la loteria dels penals ha estat decisiva, amb cruel derrota espanyola per 3-0.

Espanya proposa i el Marroc es defensa

Molts nervis i molta emoció en aquest partits dels vuitens de final. Luis Enrique Martínez tornat a apostar per Marco Asensio en el lloc d'Álvaro Morata i repetint l'onze del dia d'Alemanya amb l'entrada de Marcos Llorente al lateral dret. Un equip que volia la pilota i que l'ha tingut. Per part marroquina, molt atents a les seves estrelles, destacant Achraf Hakimi, Youssef En-Nesyri, Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui. Espanya ha dominat el partit a plaer, ja que el Marroc ha donat la llibertat absoluta al combinat espanyol. Ja des de l'arrencada del partit, el Marroc ha tirat la seva línia enrere i s'ha replegat al voltant de la seva àrea. Una tònica que s'ha mantingut durant tot el duel.

Hakim Ziyech Pedri González Marruecos España / Foto: EFE
Hakim Ziyech i Pedri González jugant el Marroc-Espanya / Foto: EFE

La selecció espanyola, doncs, ha hagut de moure i moure cada vegada més la pilota i intentar trobar els espais. N'hi havia tan pocs que ni Pedri González ni Sergio Busquets ni Pablo Gavi han estat còmodes. Els que més jugaven eren Rodri Hernández i Aymeric Laporte, els dos centrals espanyols. I, a sobre, l'arbitratge semblava que sempre xiulava a favor del rival.

Abans de la mitja hora, ocasió claríssima per a Espanya després la pressió alta que Gavi i Asensio han estat a punt de convertir en gol. I a la jugada següent, nova oportunitat del davanter del Reial Madrid, jugant de fals 9 i fallant l'ocasió més clara del partit. I per part del Marroc, la més clara ha estat de Mazraoui, fent un xut des de 30 metres que ha aturat en dos temps Unai Simón. Una falta de Hakimi i un cop de cap de Nayef Aguerd han estat els altres dos avisos del Marroc. I només la lluita constant d'un guerrer Gavi s'ha salvat d'un primer temps amb molta tensió.

Pablo Gavi Marruecos España / Foto: EFE
Pablo Gavi durant el Marroc-Espanya / Foto: EFE

Sense gols, pròrroga i penals

I si el Marroc només esperava les errades espanyoles i sortir al contracop, Espanya ha seguit amb la possessió de la pilota i picant pedra. Madurant el partit i arriscant una mica més, però medint molt bé els riscos. Una ocasió de Dani Olmo, alguna aventura de Gavi, però poc més. El Marroc, molt bé en defensa i sense atacar. I passat el primer quart d'hora de la segona part, primers canvis. Han entrat Morata i Carlos Soler per Asensio i Gavi. I al Marroc, entrada d'Abde Ezzalzouli, jugador del Barça cedit a l'Osasuna.

Més domini espanyol, més moure la pilota de banda a banda i els jugadors del Marroc ha començat a sentir-se cansats. I han arribat les primeres concessions defensives, amb més opcions per a Espanya. A falta d'un quart d'hora per al final, entrada de Nico Williams per Ferran Torres. I Espanya ha pres més riscos, però no suficients perquè el partit ha marxat a la pròrroga.

Pedri González árbitro Marruecos España / Foto: EFE
Pedri González queixant-se a l'àrbitre / Foto: EFE

I en el temps extra Espanya ha seguit sense regalar cap passada. El Marroc, una mica més atrevit. I Unai Simón ha estat providencial a la porteria. I han entrat els blaugrana Ansu Fati i Alejandro Balde per donar un punt més de verticalitat des de la banda esquerra espanyola. Pablo Sarabia, que ha entrat al final, ha enviat la pilota al pal en l'última jugada del partit.

I Espanya ha acabat eliminada a la tanda de penals. Han fallat Sarabia, Carlos Soler i Busquets, amb dues grans parades del porter Yassine Bono. Segon Mundial consecutiu que Espanya es queda als vuitens de final i també per culpa dels penals.