L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), i la delegada del govern espanyol a la capital espanyola, Mercedes González (PSOE), han protagonitzat una ridícula escena, polemitzant com gat i gos enmig d'una roda de premsa. La conferència informativa era per informar de com queda el toc de queda a Madrid.

Mercedes González ha acusat Almeida d'actuar més com a portaveu estatal del PP que com a alcalde de Madrid i ha criticat que "tragués l'espantall de la seguretat jurídica". L'alcalde madrileny l'ha replicada afirmant que ell està aquí per defensar "els interessos de tots els madrilenys" i que en un Estat de Dret "cal mantenir la seguretat jurídica". La discussió ha anat pujant de to fins al punt que la delegada ha carregat contra la campanya de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "Quan un sembra una falsa llibertat durant tants mesos, recull llibertinatge", deixa anar.

La picabaralla entre els dos polítics madrilenys ha estat motiu de befa a la televisió basca. "Discussió en plena roda de premsa entre l'alcalde de Madrid i la delegada del govern a Madrid sobre el toc de queda. No són al bar però ho sembla. El nivell polític escasseja a la capital [espanyola]", ha afirmat el programa En Jake

Hores després Almeida ha volgut reparar la situació creada, i ha assegurat que manté amistat amb la delegada del govern a Madrid, i que això els hauria "traït". L'alcalde ha lamentat que l'estira-i-arronsa "enfosquís una qüestió transcendental, el dispositiu policial sense precedents" que les dues administracions han preparat per a la festa de Sant Isidre, que és el patró de Madrid. 

"Som molt bons amics, hem coincidit en política des de fa sis anys. La confiança que ens tenim ens ha traït, i rememorem aquests debats tan apassionats i tan plens de respecte", ha assenyalat l'alcalde per intentar rebaixar la tensió.

A la fotografia principal, la delegada del govern a Madrid, Mercedes González, i l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez Almeida | EFE