Un grup espanyolista, que s'autodenomina Catalunya peuple d'Espagne (sic), ha fet el ridícul en demanar al supermercat Leclerc de Perpinyà (Rosselló) que retiri un ambientador de cotxe que mostra una estelada, perquè no li han fet ni cas, segons ha informat L'indépendant. 

El grup espanyolista va assegurar al supermercat per intentar aconseguir el seu objectiu, que l'ambientador, que es ven per 2,95 euros, "contribueix al finançament d'un partit que reivindica la independència, un procés totalment il·legal, contrari a la llei espanyola i als valors europeus".

La resposta de Leclerc ha estat impecable: "Aquest producte fabricat per una societat espanyola forma part d'un assortiment d'accessoris que representen Catalunya. A través de la venda d'aquest article, no tenim cap intenció de perjudicar ni de reivindicar idees polítiques com en els altres punts comercials que n'ofereixen la venda. Amb aquest acte no fem política, sinó comerç".

Al mateix centre comercial, es venen també adhesius en francès sobre el País català, amb el 66 departamental de la Catalunya Nord, i també el burro català. L'ambientador de l'estelada es pot adquirir també en altres centres comercials nord-catalans.

Segons L'indépendant, el grup espanyolista francòfon té la seva base a Lausana (Suïssa).

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat