El reconegut actor de Hollywood, Richard Gere, ha mostrat la seva opinió sobre el conflicte entre els governs de Catalunya i Espanya i ho ha fet amb un contundent rebuig a la violència policial en la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. "En tot, cas rebutjo que s'utilitzi la violència per resoldre qualsevol problema", ha exposat Gere en una entrevista al diari La Vanguardia.

Richard Gere - Efe

En la conversa, l'actor també assegura que ha de ser el govern espanyol qui faci una proposta a l'executiu català, tenint en compte que és el primer qui té més capacitat. "Crec que, en tota discussió, el més poderós és qui té l'obligació de fer l'oferta", ha explicat Gere, que assegura no haver-se format encara una opinió sobre la qüestió catalana però que l'estan "ensenyant sobre això" i que se li estan "canviant les aliances".

Richard Gere 2 - Efe

Malgrat tot, Richard Gere diu entendre almenys la causa del conflicte: "No estic prou informat. Però tinc clar que ha de veure amb la història, la cultura i l'idioma", diu l'actor, que fa una demostració de conèixer alguns dels problemes que enfronten els executius, encara que sense esmentar la qüestió independentista.