El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha detectat un alentiment en el desplegament de la llei de Transparència, sobretot en l’àmbit de l’administració de la Generalitat, a causa de la situació institucional viscuda a Catalunya i l'aplicació de l'article 155. Ribó ha presentat les dades més destacades i recomanacions del tercer Informe anual sobre la transparència, l’accés a la informació pública i bon govern, corresponen a l’any 2017. 

Ribó, que ha lliurat l'informe al president del Parlament, proposa que es reactivi el desplegament de la llei de Transparència a partir de la col·laboració entre les administracions implicades. L’informe del Síndic demana a les administracions un esforç per fer arribar a la ciutadania que té dret a demanar la informació que tenen les administracions.  

 

 

Pel que fa a la qualitat de la informació que es publica ens els portals de les administracions, Ribó alerta que, atès que augmenta el volum d'informació publicada, cal presentar-la de manera estructurada, completa i actualitzada i que, quan calgui, s’hi incorporin guies perquè sigui comprensible per a tothom.

Rafael Ribó Roger Torrent ACN 2018

Rafael Ribó lliura l'informe sobre la llei de Transparència al president del Parlament Roger Torrent. ACN

Segons el Síndic, cal revisar el règim sancionador de la llei de Transparència, perquè tal com està concebut no pot garantir el compliment de la norma.