La notícia de l'empresonament del raper Valtònyc per injúries a la corona espanyola ha corregut com pólvora aquest dimarts per Twitter, a la vegada que ha encès la indignació contra els privilegis de la Casa Reial. Des d'aquesta tarda, milers d'usuaris estan carregant contra la monarquia, temàtica que ha arribat a ser trending topic a Espanya.

Les piulades denuncien la fortuna acumulada per la família en els últims anys, a més dels casos de corrupció que els han esquitxat, com el d'Iñaki Urdangarín. Critiquen que tots aquests fets no hagin suposat cap tipus de condemna o conseqüència pels seus autors. Molts també veuen en la pena del cantant una retallada dels límits de la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol.

El tema ha estat un dels més comentats a la xarxa fins al punt que l'etiqueta #LosBorbonesSonUnosLadrones, un dels fragments de les lletres pel qual empresonen Valtònyc, s'ha convertit en trending topic a Barcelona. Al mateix temps, BorbonesValtonyc i #rapearnoesdelito també han liderat els temes principals en l'àmbit espanyol des de les quatre de la tarda. 

Un dels primers a pronunciar-se ha estat el també raper Pablo Hasél, que s'enfronta a set anys de presó per càrrecs molts semblants als de Valtònyc. Hasél ha denunciat que la sentència és una condemna "contra els republicans antifeixistes", reivindicant la repetida frase "borbones ladrones".

Poc després s'hi afegien personatges del món polític tant espanyol com català. Entre ells hi ha Carme ForcadellAlbano-Dante Fachin, Pablo Iglesias o Pablo Echenique

D'altra banda les periodistes Bea Talegón, Cristina FallarásEmpar Moliner també han defensat el raper. Moliner ha aprofitat per retreure als cantants d'esquerres que no s'hagin manifestat ni hagin sortit a defensar-lo. 

Més enllà de cares conegudes, també hi ha hagut milers d'usuaris anònims que s'hi han sumat: 

Als ànims ja caldejats, encara s'hi ha sumat una nova polèmica. Alguns usuaris asseguren que l'etiqueta #LosBorbonesSonUnosLadrones havia aparegut entre els trendig topics d'àmbit espanyol durant uns minuts i, posteriorment, ha desaparegut sense motiu aparent.