El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha anunciat com a conseqüència de l'acord entre ERC i PSOE, que el seu partit votarà no a investir Sánchez. Malgrat les presses que proclamava per Cap d'Any demanant que "d'una punyetera vegada" hi hagi govern a Espanya, el suport independentista l'ha fet canviar d'opinió. Revilla se suma a la crítica de les darreres hores de Ciutadans amb Inés Arrimadas al capdavant.

En aquests moments, hi ha 166 vots favorables a investir Sánchez, 164 en contra i 13 abstencions. Dels favorables a Sánchez ja s'ha inclòs Teruel Existe que han confirmat aquesta tarda la firma de l'acord per demà divendres a les 14h entre la vicesecretària general i portaveu del PSOE, Adriana Lastra i els representants aragonesos.

Del total de vots, entre el sí, l'abstenció i el no, encara no s'ha inclòs els qui encara s'han de pronunciar. D'una banda, el Bloc Nacionalista Gallec (1) tot i que ja ha mostrat les seves intencions per donar el sí. Per l'altra Coalició Canària, que amb 1, s'haurà de veure si segueix el seu company canari, Nueva Canarias, que ja ha dit sí a Sánchez.

Amb aquests dos vots, Sánchez sumaria 168 per ser investit i es proclamaria president en segona votació per majoria simple. Però també hauria de comptar amb l'abstenció de Bildu. De moment, Sánchez tan sols li dona l'abstenció Esquerra, que en suma 13, però li calen els 5 del partit d'Otegi. El líder de Bildu ha declarat a Radio Euskadi, el desig que les bases del seu partit, siguin favorables a l'abstenció. Els resultats es coneixeran aquest divendres.

El no de Bildu sumaria 169 vots en contra d'investir Sánchez, un més que els favorables a formar govern, 168. Cal recordar que els partits que ja han dit que voten no a Sánchez són: PP (88 dels populars i 1 de Foro que queda integrat), VOX (52), Ciudadanos (10), Junts per Catalunya (8), Cup (2), Navarra Suma (2) i el PRC de Revilla (1).

Per la seva banda, els partits que ja han confirmat el sí a Sánchez són: Podemos (35), PNB (6), Más País (3), Teruel Existe (1) i Nueva Canarias (1) que se sumen als 120 dels socialistes.

La investidura s'ha convocat per dissabte a les 9h del matí. La primera votació se celebra aquest diumenge, quan Sánchez no tindrà la majoria absoluta necessària de 176 per sortir escollit. Haurà d'esperar a dimarts de la setmana que ve, que arribi la segona votació definitiva i pugui sortir escollit amb majoria simple.