El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha parlat sobre la possibilitat que se celebrés un referèndum a Catalunya i ha assegurat que "és la matraca de sempre, jo crec que és un brindis al sol". En aquest sentit, ha advertit al seu homòleg Pere Aragonès que "sap que si torna a convocar un referèndum, com van fer els anteriors, doncs hi ha un hotel que es diu Soto del Real, on han d'anar tots, i espero, ja que si són reincidents no hi hagi lleis que els esmorteeixin la pena", ha valorat Revilla en referència al discurs nadalenc d'Aragonès.

"La Constitució prohibeix el referèndum"

Revilla ha insistit en la impossibilitat de "convocar un referèndum unilateral a Espanya, el prohibeix la Constitució". A parer seu, "ells juguen sempre amb aquests temes perquè són temes per a la seva parròquia molt electorals, el fet de mantenir aquesta tensió permanent". El dirigent de Cantàbria ha afirmat que "cap president a Espanya pot consentir una cosa que és il·legal perquè el primer que pagaria les conseqüències és el mateix president del govern d'Espanya". "Parlar a Espanya es pot parlar, demanar el que es vulgui dir, la cosa que es vulgui també, però el que no es pot és cometre delictes i això seria un delicte que acabaria com va  succeïr amb els seus predecessors, que van acabar o escapolits o a la presó", ha apuntat. 

Sobre la postura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de la modificació del delicte de malversació i el seu acostament als partits independentistes, Revilla ha considerat que "li portarà conseqüències electorals negatives". Precisament, ha recordat que aquesta és una de les raons per les quals el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC) no va votar la segona investidura de Sánchez "perquè ens temíem que aquests vots no eren uns vots gratuïts, que tindrien unes compensacions com s'està veient".  A més, el dirigent càntabre ha afirmat que no poden tenir reducció de penes aquells que "infringeixen les lleis en matèries tan importants com intentar trencar la unitat d'Espanya o en el tema de la malversació, independentment que els diners no se'ls hagin emportat ells són uns diners que són de tots els ciutadans i que s'han emprat en fins que són il·lícits". 

Acord del CGPJ

Miguel Ángel Revilla també ha parlat sobre l'acord de renovació per al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per triar dos magistrats, i ha assegurat que el rei "ha tingut molt a veure". "M'atreveixo a dir una cosa, el rei ha tingut molt a veure en això (l'acord del CGPJ). Va dir coses que els han arribat al capdavant, probablement, fins i tot, podia aventurar-me a dir que algun contacte hi haurà hagut, més enllà que el rei no té aquest paper, però en el missatge hi havia un to d'insinuació o de recomanació", ha considerat el president càntabre. 

Després que l'expresident del Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria (TSJC) Cessar Tolosa, hagi estat un dels dos magistrats triats per formar part del Tribunal Constitucional, Revilla l'ha definit com un "jutge seriós, responsable, molt preparat i amb una carrera judicial extraordinària". "El tinc per un amic", ha assegurat.