L'ofensiva de Ciutadans contra el decret de Sánchez que amplia els permisos de paternitat s'ha fet miques. Aquest dimecres, el grup d'Albert Rivera va forçar la Mesa del Congrés a demanar un informe als lletrats sobre la constitucionalitat de tramitar a través d'un decret llei a la Diputació Permanent, la representació el ple quan les Corts estan dissoltes. Els serveis jurídics de la cambra els han dit que no tenien raó.

El representant de Cs a la Mesa, Ignacio Prendres, va argumentar que el decret de Sánchez modifica una llei orgànica —la d’igualtat del 2007—, i advertia que la normativa prohibeix que les lleis orgàniques siguin modificades per una norma extraordinària, com seria el cas d’un decret llei. Però els lletrats han dit que és constitucional.

Els serveis jurídics, en un informe que s'ha debatut a la Mesa del Congrés aquest dijous, assenyalen que la matèria de llei orgànica són les disposicions finals, i que per tant la seva tramitació pot ser com la de la resta de reial decrets llei. La seva entrada en vigor, a falta de la convalidació per part de la Diputació Permanent, està prevista per al pròxim 1 d'abril.