Una denúncia presentada a la fiscalia revela l'existència d'una tèrbola relació entre Ciutadans i un comissari de la policia espanyola condemnat pel segrest de Segundo Marey, una de les principals accions dels GAL, la banda terrorista que va executar una guerra bruta contra el nacionalisme basc durant els governs de Felipe González.

Segons avança OkDiario, la relació consistiria que el cap de seguretat de Cs, Francisco Lacasa, va negociar amb l'excomissari del Cos Nacional de Policia Francisco Álvarez la compra de dossiers d'informació confidencial sobre rivals polítics i possibles fitxatges del partit a un preu fixat entre el 2.000 i 2.500 euros per carpeta.

Álvarez va ser cap del Comandament Únic de la Lluita Antiterrorista sota Felipe González i condemnat el 1998 pel Tribunal Suprem a nou anys de presó com un dels principals organitzadors del segrest de Segon Marey.

Sempre segons l'esmentat mitjà, el tècnic informàtic i expert en ciberseguretat Albert Gabàs ha presentat una denúncia assenyalant que el maig de 2017 va assistir a la seu de Ciutadans a Madrid a una reunió, en la qual van participar el cap de seguretat del partit, Francisco Lacasa, i Vicente Codes Olmos, que en aquell moment era president de l'empresa de seguretat Astra Sistemas SA. En la trobada, Lacasa va demanar a Codes "informes de persones, que detallessin els seus antecedents penals, registres d'Hisenda, salut, el més complets possibles, amb tota la informació obrant en l'Administració", a més d'encarregar altres mesures de seguretat com la realització d'una escombrada per detectar micròfons ocults a la seu central de Ciutadans a Madrid i la col·locació d'un film protector i inhibidor a les vidrieres de la sala en la qual es reuneix l'executiva del partit. Els dossiers, en tot cas, s'elaborarien amb informació confidencial i per tant, aconseguida de manera irregular.

Segons Gabàs, Codes i ell mateix es van reunir a Barcelona amb l'excomissari Álvarez, que va rebre l'encàrrec de preparar els dosieres i els va posar preu, entre 2.000 i 2.500 euros la unitat, encara que també va proposar un tipus de paquet anual amb tarifa plana.