La proposta del Govern espanyol de col·locar l'exministre d'Indústria José Manuel Soria al capdavant del Banc Mundial ha sorprès a nivell internacional.

L'agència britànica Reuters ha mostrat la seva estupefacció en un article titulat "Espanya proposa l'exministre vinculat als papers de Panamà pel Banc Mundial", en què destaca que el nomenament es va produir al mateix temps que la investidura de Mariano Rajoy era rebutjada per segona vegada en una setmana, mentre que Bloomberg carrega contra la decisió per fer-ho "enmig d'una sèrie d'acusacions de corrupció que involucren ga fent del partit".

"En el que podria convertir-se en una altra vergonya pública pel govern provisional del PP", destaca l'agència, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, haurà de comparèixer al Congrés per donar explicacions arran d'una petició de compareixença urgent que han registrat aquest matí el PSOE i Podemos.

En aquest context, Reuters aprofita per remarcar que es tracta d'un escàndol més pels populars, ja prou esquitxats per diferents afers de corrupció, en què el partit s'ha hagut d'enfrontar a diferents investigacions sobre acusacions de malversació de fons públics, així com de tràfic d'influències.

I és que enmig de tot aquest embolic, i després que l'exministre dimitís per l'escàndol que l'esquitxava de ple a la trama dels papers de Panamà, els dos mitjans asseguren que els 189 governadors del Banc Mundial estan a l'espera de votar la candidatura de Soria com a director executiu de la institució.

Això sí. Per acabar, Bloomberg va un pas més enllà i es fa ressò dels diners que pot arribar a cobrar Soria per ocupar aquest càrrec.