L'agència de notícies Reuters, una de les principals del món, adverteix avui que la sentència del procés provocarà greus tensions a Catalunya. A més a més, apunta que podria complicar les eleccions generals espanyoles, les quartes convocades en quatre anys. Apunta també que s'ha creat el Tsunami Democràtic, per articular la resposta no-violenta.

Reuters, apel·lant a fonts judicials, assegura que els líders independentistes que són a presó seran condemnats per sedició i malversació a penes d'un màxim de 15 anys, i que els tres processats que no són a presó seran condemnats només per desobediència, amb el que es lliurarien d'entrar a presó. Junqueras seria condemna a la pena més alta. La sentència es signaria per unanimitat.

L'agència de notícies destaca que mentre els partits independentistes posen de manifest que amb aquesta mesura no desapareixeran els milions d'independentistes del país, recull també el testimoni d'Inés Arrimadas, que exigeix al govern espanyol que no hi hagi cap tipus d'indult per als condemnats.