Cimera al màxim nivell al Parlament. El president Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident, Pere Aragonès, estan reunits en aquests moments a la cambra catalana per mirar de solucionar la crisi oberta entre JxCat i ERC pels vots de Puigdemont i els presos. A la reunió també hi han participat el conseller Ernest Maragall i el president d'ERC a la cambra, Sergi Sabrià, per part dels republicans; així com la consellera Elsa Artadi, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i el portaveu de JxCat, Albert Batet, per part del partit de Puigdemont.

ELNACIONAL Sabria i Artadi - Sergi Alcazar

ELNACIONAL Josep Costa - sergi Alcazar

Les discrepàncies entre els dos socis de Govern arriben després que JxCat hagi presentat aquest matí un escrit a la Mesa comunicant que manté la delegació de vot com fins ara dels seus diputats processats --Carles Puigdemont, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull--. ERC considera que el grup de Puigdemont hauria de presentar un nou document, signat pels afectats --com han fet Oriol Junqueras i Raül Romeva--, i no pel president del grup, Albert Batet. Els republicans demanen que se subsani el "defecte de forma" del text presentat per JxCat.

Aquestes diferències, han fet que el president de la cambra, Roger Torrent, hagi ajornat el ple, que havia de celebrar a les 12h amb el debat de política general. El republicà havia donat una hora a JxCat per presentar un nou escrit firmat pels presos i Puigdemont. Una proposta que ha estat rebutjada perquè els de JxCat es mantenen ferms amb que no necessiten presentar cap nou document. 

La falta d'acord fa perillar la majoria independentista i també la legislatura, ja que obre una nova crisi de Govern. Segons fonts coneixedores de la reunió, de moment, les posicions continuen enrocades.

Seguirà ampliació