Ja hi ha data i hora per a la reunió entre el rei Felip VI i la portaveu de JxCat Laura Borràs: serà aquest dijous a les deu del matí. Així han informat des del grup independentista, l'endemà que el Tribunal Suprem denegués a Jordi Sànchez el permís per assistir a la ronda de contactes amb el monarca, prèvia a la investidura i recollida per la Constitució. L'exconsellera denunciarà al Palau de la Zarzuela l'existència de presos polítics al seu regne.

Aquest mateix dimecres s'iniciarà la ronda de contactes, de menor a major representació, i acabarà el dijous amb el candidat a la reelecció Pedro Sánchez. Dijous serà el torn de la representant de JxCat, en substitució de Sànchez. Un cop més, hi haurà dos grans absents: ERC i EH Bildu, que no reconeixen autoritat al monarca espanyol.

Dimecres el rei rebrà el PRC, Compromís, Equo, UPN, Coalició Canària, Izquierda Unida i el PNB. El dijous el monarca començarà amb Borràs, i després es reunirà amb Jaume Asens, Santiago Abascal, Pablo Iglesias, Albert Rivera, Pablo Casado i, finalment, Pedro Sánchez.

Aquest dilluns, la sala segona del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, va denegar el permís a Jordi Sànchez. En la seva interlocutòria d'aquest dilluns, l’alt tribunal assegurava que no existeixen “importants i comprovats motius”, com al·legava la defensa, per autoritzar la sortida de presó, perquè “el permís demanat no encaixa en l’existència d’un esdeveniment que afecti un familiar de l’intern”. A més, el tribunal del procés considerava que Jordi Sànchez és “perfectament substituïble per qualsevol altre membre de la seva candidatura política”. Afegien en aquest sentit: “La negativa que ara resolem implica una limitació que és inherent a la mesura cautelar que l'afecta”.