La reunió, que aquest dimarts ha durat gairebé quatre hores, ha estat cordial. Però les discrepàncies polítiques de fons sobre la investidura de Pedro Sánchez ho continuen estancant tot. Fins al punt de situar la negociació a la vora de la ruptura. Segons ha denunciat Unidas Podemos a la sortida de la trobada al Congrés dels Diputats, el PSOE els ha avisat que no es mouran i els ha fet un ultimàtum. “Ens han plantejat que si no acceptem el plantejament que fan, s’aixequen de la taula”, ha explicat Pablo Echenique, que ha insinuat que els socialistes el que volen és anar a eleccions. “No hi ha cap via per aconseguir un acord”, ha assenyalat la portaveu socialista Adriana Lastra.

En la reunió d'aquest dimarts han participat els mateixos actors que dijous passat. A una banda de la taula, Carmen CalvoAdriana Lastra i María Jesús Montero; a l'altra, Pablo EcheniqueIone BelarraJaume Asens i altres representants del grup confederal. Tots dos grups han destacat a la sortida la "cordialitat" i la bona sintonia personal entre els equips negociadors, però les diferències polítiques han continuat enfangant les negociacions per a la investidura.

“La conclusió és que el PSOE no es mou del seu plantejament de formar un govern de partit únic”, ha lamentat Echenique a la sortida de la trobada. El dirigent de Podemos ha denunciat l’ultimàtum. “Ens han dit que si no acceptem el que ens han plantejat, no hi haurà més reunions entre els equips negociadors”, ha afirmat. De la mateixa manera, ha revelat que, si no compta amb tots els suports lligats, Sánchez rebutjarà l’encàrrec del Rei per sotmetre’s al debat d’investidura.

Echenique ha dit que “sospita” que la “intenció des del principi” era anar a eleccions, que ha considerat d’”irresponsable”. Davant d’aquest panorama, el secretari d’acció política de la formació ha instat els socialistes a “rectificar” i “reprendre les converses en el punt on les vam deixar el juliol”.

A Ferraz confirmen l'ultimàtum. Fonts del PSOE avisen que la situació només pot canviar si Podemos els truca i deixa de costat el govern de coalició. "No anirem a un govern de coalició, ells ja van votar-hi en contra al juliol", insisteixen els socialistes.

També a la sortida de la reunió, Adriana Lastra ha constatat que ara per ara “no hi ha cap via per aconseguir un acord”, perquè Unidas Podemos s’hi ha “negat”. En aquest sentit, la número dos de Pedro Sánchez els ha convidat a “reflexionar què faran en els pròxims dies”. El que sí que ha rebutjat és una “investidura gratis”, un cas que “no es donarà”.