Les converses del PSOE amb l'independentisme progressen adequadament. Després del comunicat conjunt amb ERC, aquest dimecres s'han reunit durant una hora i mitja la portaveu socialista Adriana Lastra i les diputades de JxCat Laura Borràs i Míriam Nogueras. Segons fonts de la formació independentista, malgrat que continuen en el no, la trobada "ha anat bé" i han quedat que es tornaran a veure. La data de la pròxima trobada encara és un misteri, tot i que dimarts que ve els socialistes mantindran la tercera reunió amb ERC. 

La reunió estava inicialment prevista per aquest dimarts a la tarda, després de la constitució del Congrés, però la lesió d'Adriana Lastra va obligar a ajornar-la. Finalment s'ha celebrat aquest dimecres al matí, de les onze a dos quarts d'una del matí. "Ha anat bé, hem parlat i continuarem parlant", han resumit fonts de la formació independentista a la sortida de la trobada. S'ha mogut en uns termes similars al de la trobada amb ERC: en el reconeixement del conflicte polític. Els socialistes han remarcat el "bon to" de la reunió.

Aquesta reunió satisfactòria arriba hores després de la segona trobada entre el PSOE i ERC, que es va concloure amb un sorprenent comunicat conjunt. Segons aquest document consensuat, les dues formacions “van avançar en la reflexió per activar la via política buscant els instruments necessaris per a la seva canalització”. També van avançar "en temes concrets en els quals s’ha pogut constatar que mantenen una sensibilitat social compartida en allò que fa referència a la recuperació de drets civils, laborals i socials”.