L'endemà de la taula de diàleg pel conflicte polític, el diàleg per les qüestions sectorials. Aquest mateix dijous al migdia, a Madrid, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha rebut el conseller Joan Ignasi Elena al seu despatx per a una primera reunió de treball entre els dos governs. Sobre la taula, una pila d'assumptes pendents de resoldre amb l'Estat. També han acordat celebrar aviat una Junta de Seguretat per a coordinar-se en temes comuns.

Fonts del Departament d'Interior remarquen que es tracta d'una "reunió de primera presa de contacte", que encara no s'havia pogut produir. No hi ha hagut cap mena de comunicació pública, però aquestes mateixes fonts expliquen que el conseller Joan Ignasi Elena ha plantejat assumptes "urgents de negociar amb l'Estat". Entre altres, hi ha l'ampliació del sostre de plantilla dels Mossos d'Esquadra --dels 17.200 agents actuals fins al 22.000--, la jubilació anticipada en el cos policial --com tenen els cossos policials d'àmbits estatal-- o el traspàs de competències del Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) cap als Agents Rurals de la Generalitat. Des del Govern subratllen que és una primera reunió i que caldrà continuar treballant.

Fonts del Ministeri de l'Interior també ressalten que ha estat una "primera presa de contacte" després de la presa de possessió d'Elena, "amb l'objectiu de mantenir els alts nivells de coordinació i col·laboració" que hi ha entre Ministeri i Conselleria i entre Mossos i cossos policials de l'Estat. S'ha desenvolupat "en un to cordial i constructiu" i, segons aquestes fonts, "s'ha acordat la celebració d'una Junta de Seguretat en pròximes dates per a continuar abordant les qüestions d'interès comú".