Les tensions entre els diferents sectors de Junts per Catalunya i el PDeCAT han aflorat aquest dimarts, després que el nou govern espanyol de Pedro Sánchez no hagi fet encara cap gest amb Catalunya, malgrat que els independentistes van votar a favor de la seva moció de censura a Mariano Rajoy. 

La diputada Aurora Madaula ha recordat a través d'un tuit que "alguns demanàvem l'abstenció" en vistes que els independentistes no aconseguirien res "de fer fora Rajoy". Madaula ho ha dit citant un tuit d'un nord-americà que assegurava estar "sorprès que els independentistes catalans no hagin estat capaços d’assegurar el control de les finances a canvi de votar a favor de la moció de censura de Sánchez".

El tuit ha estat contestat pel diputat del PDeCAT al Congrés Sergi Miquel que ha assegurat que amb l'abstenció Rajoy seria president, mentre que amb Sánchez "segur que el Govern disposa d'un escenari (una mica) millor per negociar el que sigui". 

"Fer fora Rajoy és la conseqüència, però a canvi què hem aconseguit? Jo voto 'sí' a canvi d'alguna cosa, si no, m'abstinc", li ha etzibat Madaula com a resposta. 

Miquel ha tornat a replicar que "l'escenari avui és millor que fa dues setmanes" i ha defensat que té clar que "amb el meu vot no deixo Rajoy ni un dia més de president". 

Els retrets arriben després que el PSOE hagi assegurat que mantindrà cert control de les finances catalanes tot i l'aixecament del 155, i després de l'elecció com a ministre de Josep Borell, un dels perfils més durs de l'independentisme.