La investidura fallida ha deixat pas a una batalla de retrets dins i fora del Congrés. Des de les files de JxCat, que han votat en contra del socialista Pedro Sánchez, han carregat contra l'abstenció d'ERC a la candidatura.

En una piulada, el diputat de JxCat al Congrés Sergi Miquel ha replicat al republicà Gabriel Rufián després que aquest recordés els "155 vots en contra" que ha rebut Sánchez. "14 abstencions a canvi de res", ha contestat Miquel.

Sembla que el diputat no és l'únic a qui no ha agradat l'abstenció d'ERC, ja que el seu missatge ha estat retuitejat pel mateix president a l'exili, Carles Puigdemont.

tuit sergi miquel

El membre de l'executiva d'ERC a Igualada i conegut tuitaire Joan Mangues ha criticat a Sergi Miquel per "donar lliçons" mentre JxCat governa amb el PSC a la Diputació de Barcelona. "Governar a les diputacions et permet fer política des de les institucions, donar 14 vots de franc perquè governi un president que diu que no vol dialogar i no descarta aplicar el 155 de nou és una cosa diferent", s'hi ha tornat el de JxCat.