Els presidents d'alguns meses electorals han fet retirar pancartes i cartells electorals en considerar que estaven massa a prop dels col·legis. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que aquest és un fet habitual i ho ha titllat d'incidència "menor", destacant la normalitat en l'obertura de les meses electorals a Catalunya. Ha detallat que la retirada s'ha fet a municipis del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, Osona i l'Alt Camp, entre d'altres. De la seva banda, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha fet una crida a la participació en uns comicis que "marcaran de manera molt clara el futur" dels municipis, els consells comarcals, el Consell Generau d'Aran i Europa.

Buch ha explicat que "passa sovint" que els presidents de meses electorals demanin a la policia retirar pancartes "en considerar que estan massa a prop" dels col·legis i seguint el marca la legislació. "Però estem parlant de normalitat i de fets que passen en qualsevol altra contesa electoral", ha declarat.

El conseller ha explicat que des de les 22.00 hores d'aquest dissabte funciona un centre de coordinació policial "per garantir la seguretat i el bon funcionament" de la jornada electoral, que es mantindrà fins que finalitzi la jornada.

Eleccions al Conselh Generau d'Aran i composició dels consells comarcals

De la seva banda, Bosch ha destacat que durant aquesta jornada electoral també hi ha eleccions al Conselh Generau d'Aran, on estan cridades a votar 10.114 persones per escollir 13 consellers entre les 25 candidatures presentades.

D'altra banda, a partir dels resultats municipals s'escolliran els representants dels 41 Consells Comarcals, a excepció del del Barcelonès que va ser dissolt pel Parlament. En els més petits, que no assoleixen 50.000 habitants s'escolliran 19 membres, els que tenen entre 50.000 i 100.000 25 membres, de 100.000 a mig milió 33 membres i en els més grans 39 membres.

Bosch ha fet una crida a la participació perquè són unes "eleccions transcendentals" a Catalunya, l'Estat i la Unió Europea (UE). "Es decideixen moltes coses, moltes institucions canviaran i això sens dubte afectarà el nostre futur més immediat", ha manifestat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat