El llaç groc que hi havia a l'entrada del Departament d'Empresa i Coneixement ha estat retirat aquest dimarts a la tarda, segons ha avançat l'ACN i ha confirmat El Nacional. Les mateixes fonts han indicat que la consellera, Àngels Chacón, no ha donat cap ordre perquè es retirés el llaç.

És la primera conselleria del Govern on es retira el símbol que la Junta Electoral Central ha considerat partidista, després que hagi complert el termini que donava la mateixa junta perquè es retiressin de tots els edificis de la Generalitat.

Les fonts del Departament han explicat que es mantenen llaços grocs en algunes finestres de l'edifici, així com els cartells que reclamen l'alliberament dels presos independentistes. Cal recordar que el Consell Executiu ha decidit avui no retirar cap llaç de cap seu oficial del Govern.

llaços grocs conselleria empresa jec 28-a - acn

ACN

llaços grocs conselleria empresa jec 28-a - acn

ACN

Així és com lluïa amb els llaços de l'entrada:

departament empresa - google maps

La consellera es defensa

La consellera ha reiterat que ella no ha donat cap ordre de treure llaços. En una piulada, ha reivindicat que "si algú ha portat el llaç groc en entorns on ningú el portava, ha estat precisament aquesta consellera" i ha titllat de "vergonyós" que algú posi en dubte el seu compromís amb els presos i exiliats.

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha donat suport a la consellera. "Sempre vénen del mateix lloc, aquestes "informacions"", ha criticat, titllant-ho de "trist".