El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha explicat a RAC1 que l'Ajuntament també retirarà del Born l'estàtua La Victòria de Frederic Marès, després d'haver-se emportat de matinada la del dictador Francisco Franco, que un grup de joves havia tirat a terra.

Pisarello ha assegurat que l'estàtua de Franco ha quedat "bastant danyada" i que es troba en un magatzem municipal a la Zona Franca, i retiraran la La Victòria perquè considera que no té sentit discursiu exposar només una de les dues estàtues. I és que, segons ell, les agressions rebudes per l'estàtua de Franco són "reaccions no previstes i que no eren el que es buscava" amb la mostra instal·lada al Born Centre de Cultural i Memòria.

Per aquesta raó, ha lamentat que "no s'ha aconseguit que les estàtues complissin la seva funció, que és que invitessin a veure l'exposició" "Franco, Victòria i República. Impunitat i espai urbà", tot i que ha assenyalat que l'han visitat gairebé 1.000 persones en tres dies, el que ha considerat molt bé dada.

Pisarello ha defensat l'exposició com "necessària" i s'ha preguntat com és possible que a Catalunya mai s'hagués realitzat una mostra com aquesta per plantejar la permissivitat amb els símbols de la dictadura.