El govern espanyol s'ha compromès que en breu el torturador Billy el Nen perdrà la medalla y la pensió, segons ha anunciat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, després de reunir-se amb el president Pedro Sánchez a la Moncloa.

"Hem acordat amb el govern que Billy el Niño perdrà la medalla i la pensió, i que es crearà un museu estatal de la memòria on s'escoltarà l'opinió de les associacions de memòria històrica i dels represaliats pel franquisme", ha indicat Iglesias en roda de premsa.

Iglesias ha subratllat que és "optimista" davant la "bona sintonia" que ha trobat amb Sánchez, i ha assegurat que espera que es pugui obtenir un acord entre els socialistes i Podemos sobre els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de cara al mes d'octubre.

El líder de Podemos ha fet aquestes declaracions després de reunir-se durant més de dues hores i mitja amb el mandatari espanyol. "No vull anunciar intencions, vull anunciar acords. Sóc optimista i percebo bona sintonia", ha apuntat.

En aquest sentit, Iglesias ha insistit en un acord sobre els comptes públics, que podrien incloure retirar el veto que té el PP al Senat. "Em fio, però no depèn de confiança sinó de correlació parlamentària. Sóc optimista. Si hi ha acords serem socis i haurà pressupostos. Avui presentem molts acords que són bons però en ultima instància si estem asseguts no és perquè ens en fiem, sinó perquè som al capdavant de grups amb molts diputats que han d'entendre's. Caldrà negociar amb altres grups", ha explicat.

El líder de Podemos ha explicat que també han arribat a acords en matèria de fiscalitat, com són la baixada d'impostos per a autònoms --mitjançant quotes progressives- i "a la gent humil" a través de la baixada de l'IVA a productes de primera necessitat.