L'anunci que havia fet el govern espanyol en el sentit que retiraria les medalles del torturador conegut com a Billy el niño, també s'està encallant, de la mateixa manera que ha passat amb l'exhumació de les restes del dictador Franco.

El govern de Pedro Sánchez, com ha succeït amb la qüestió del Valle de los Caídos, també s'excusa en problemes tècnics. Responent a una pregunta de la diputada d'EH Marian Baitialarrangoitia, l'executiu espanyol admet que hores d'ara "no s'han retirat aquesta mena de condecoracions a cap persona", perquè "no està regulada la possibilitat de retirada" amb les normes actuals. 

Segons el govern espanyol, "s'esta procedint a estudiar i analitzar el marc normatiu regulador actual de les condecoracions i recompenses de les forces i cossos de seguretat de l'Estat amb el ferm propòsit de poder aconseguir un consens en la matèria, on el concepte d'exemplaritat pugui estar definit de forma expressa i s'evitin casos com el que ens ocupa".

El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, va anunciar a l'octubre que pensava tirar endavant la retirada de la medalla.