L'Èric, com molts aficionats blaugrana, va seguir les indicacions de les entitats sobiranistes i es va vestir amb una samarreta groga per anar a la final de la Copa del Rei, una peça de roba, que en el seu cas duia un missatge de suport als Comitès de Defensa de la República, 'Jo soc CDR' s'hi podia llegir. A simple vista no se li veia, la duia camuflada sota dues samarretes més, l'una normal, l'altre del Barça, però en un dels controls policials a les portes de l'estadi, el van aturar i li van demanar que se la tragués.

Segons ha explicat a El Nacional, d'entrada s'hi va negar i va preguntar per quina raó se l'havia de treure. Els agents li van respondre que tenien ordres de retirar "tot allò que tingués contingut polític" i l'Èric, que estava envoltat de banderes espanyoles, els va qüestionar si tots aquells símbols no eren també "contingut polític". Com que la resposta no va agradar als policies, va decidir treure's la samarreta i entrar al Wanda Metropolitano amb el tors nu. Davant del què van considerar una provocació, els agents li van dir que així "tampoc podia entrar" i ell va respondre: "En què quedem? amb samarreta no i sense tampoc?".

L'encarament de l'Èric, que mantenia aquest estira i arronsa davant la mirada dels seus pares i el seu germà petit, no va agradar gens a la Policia Nacional que va decidir endur-se'l a una furgoneta. Allà li van explicar que no podia actuar d'aquella manera, que no podia "qüestionar" l'autoritat policial i que havia d'acatar les ordres. En aquell moment, la conversa va entrar en punt mort, l'Èric reconeix que "anava calent" i que els policies "tampoc tenien ganes d'escoltar".

El van retenir durant prop d'una hora i li van aixecar un acte per desacatament a l'autoritat. Li van exigir que la signés i ell va demanar poder-la llegir abans. Segons l'Èric, que no vol donar el seu cognom, el policia li va dir: "no vols firmar-la? doncs posem que no l'ha volgut firmar". Ell però, manté que el problema no era signar-la, era "llegir-la abans". 

No sap ni com ni perquè, després d'amenaçar-lo amb multes de 6.000 euros i de no deixar-lo entrar al camp, el van deixar passar. Ara, espera que li arribi a casa una acta de la que encara no sap ben bé què li pot suposar.