L'escriptor gallec Suso de Toro ha valorat el resultat de la votació del suplicatori de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí que ha aixecat la seva immunitat per 400 vots a favor, 248 en contra i 48 abstencions. El resum de tot plegat és, segons De Toro, que hi ha una majoria de l'Eurocambra que està en contra de l'estratègia del govern espanyol amb els eurodiputats catalans.

"El 42% del Parlament Europeu està en desacord amb el que fa l'Estat espanyol als eurodiputats escollits majoritàriament pels catalans", ha destacat l'escriptor en una piulada minuts després de fer-se pública la votació celebrada dilluns a la tarda per via telemàtica. 

En aquesta mateixa línia, l'escriptor també ha criticat que la votació al ple de la Cambra hagi anat molt més enllà d'un tràmit purament judicial i, al seu entendre, ho demostra el fet que la ministra d'Exteriors, Arantxa González Laya, hagi convocat un brífing per a les nou del matí per valorar la decisió de l'Eurocambra. D'aquesta manera, ha criticat que tot "el regne d'Espanya sigui un" i ha posat en evidència que l'Estat no té separació de poder i persegueix drets.

En aquest acte, el govern espanyol ha assegurat estar satisfet i "molt còmode" amb la votació del suplicatori de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Des de La Moncloa assenyalen el “missatge clar” que envia el Parlament Europeu amb la seva votació per una "àmplia majoria". Per una banda, ho veuen com un “vot de confiança” en la justícia espanyola. Per altra banda, des de l’executiu central hi veuen un segon missatge: que és un afer intern i que com a tal el conflicte polític català “es resol a Espanya, no a Europa”.

Fonts de l'executiu parlen fins i tot d'un "vot de confiança en l’estat de dret i el funcionament de la justícia a Espanya". No obstant això, són conscients que el recorregut no acaba aquí, sinó que fins i tot els tres eurodiputats independentistes poden portar aquesta votació al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i demanar mesures cautelars. Malgrat tot, celebren que l'Eurocambra "torni la pilota a Espanya, que és on hauria d'haver estat en tot moment".