Badalona: Albiol escombra a Sabater

El retorn de Xavier García Albiol a Badalona després de representar el PP al Parlament de Catalunya durant el 155 no li ha passat factura del tot. Es presentava com l'alcalde de tots, més enllà d'ideologies i sembla que la seva marca ha quallat. Amb més del 90% de l'escrutini fet, guanya amb 11 regidors. La seva rival directa Dolors Sabater es queda amb 7 i finalment sembla que s'ha disputat més el segon lloc que el primer. Perquè Àlex Pastor amb el PSC ha sabut treure rèdit dels seus darrers mesos com alcalde de la ciutat i ha quedat per sota amb tan sols un regidor menys, 6.  Ara depèn de Pastor a qui vol fer alcalde. La sorpresa seria que els Comuns d'Aïda Llauradó entren a l'Ajuntament amb dos regidors i Junts per Catalunya manté un regidor amb David Torrents.

bdnokokok

Hospitalet de Llobregat: Núria Marín revalida la majoria absoluta

Núria Marín guanya per primer cop a l'Hospitalet de Llobregat amb majoria absoluta. La fragmentació del vot amb el creixement de partits al municipi l'ha beneficiat. I Ciutadans, que volia disputar un cos a cos amb el seu candidat Miguel García s'ha endut la gran sorpresa de la nit perquè li ha sortit un rival: Esquerra amb Antoni Garcia que suma 5 regidors i supera a la formació taronja. Junts per Catalunya perd els seus regidors i no aconsegueix entrar al consistori. Sí ho fan L'Hospitalet en Comú amb 3 i el Partit Popular amb 1.

hospiokok

Santa Coloma de Gramenet: Núria Parlón no dona treva

Núria Parlón consolida el seu regnat a Santa Coloma de Gramenet i passa de 14 a 17 regidors. Aconsegueix la seva majoria absoluta en una ciutat que se l'ha fet seva des de que va agafar el relleu a Bartomeu Muñoz per l'escàndol del Cas Pretòria. La gran sorpresa és el moviment dels seus opositors. Ciutadans aconsegueix situar-se com a segona força i escombra a Som Gramenet que queda tercera. L'altra gran notícia de la nit és que Esquerra entra al consistori i juntament amb Som, Santa Coloma passa a tenir d'una a dues forces independentistes amb representació dins el ple municipal.

santa coloma ok

Cornellà de Llobregat: ERC frega la segona posició

Sense sorpreses. Antonio Balmón continuarà sent alcalde de Cornellà després de 15 anys liderant la ciutat. Els resultats li donen la majoria absoluta amb 14 regidors, un més dels que cal per tenir-la. Qui ha tret el cap i marca terreny és Raquel Albiol per ERC que  desbanca a Ciutadans i es col·loca com a segona força del consistori amb 4 regidors, un més dels que té Ciutadans. Podemos i els comuns empaten amb 2.

cornella

Castelldefels: Les esquerres tornen a sumar

Per segona legislatura consecutiva, els pactes entre les forces d'esquerra poden sumar: PSC, En Comú Podem i ERC. Novament, el candidat del Partit Popular Manu Reyes guanya unes eleccions però no podria governar si hi hagués un acord de l'oposició. Els seus 8 regidors són insuficients davant els 14 dels altres tres. Els resultats, deixen a Reyes amb un lideratge de mínims que l'impossibilita ser el segon municipi de Catalunya governat pel PP. Junts per Catalunya atura el cop i manté un regidor.

castelldefels