L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha aprofitat l'aturada de la lliga anglesa per estar-se uns dies a Catalunya i visitar els presos a Lledoners. Un gest que ha tingut un fort ressò en l'opinió pública i que ha arribat fins al diari The Sunla publicació més llegida al Regne Unit i Irlanda. 

"Guardiola visita els líders independentistes catalans a la presó de Barcelona", titula el digital. Explica que durant la visita Guardiola es va reunir amb Oriol Junqueras, "a qui la justícia espanyola demana 25 anys de presó per un presumpte delicte de rebel·lió", i va veure la resta de presos en una xerrada que el tècnic els va fer sobre lideratge i treball en equip.

The Sun Guardiola visita Lledoners

La notícia adjunta fotografies de l'entrada i la sortida de l'exentrenador del Barça de Lledoners i un tuit de Jordi Cuixart en què li agraeix la visita. "Gràcies per mostrar als presoners a Lledoners que el lideratge també és compromís social i solidaritat", diu el líder d'Òmnium. 

No és el primer gest de Guardiola envers els presos, ja que és habitual veure'l amb el llaç grocThe Sun també recorda que la FA, l'Associació Anglesa de Futbol, va sancionar amb 20.000 lliures l'entrenador per dur el llaç groc a l’àrea tècnica durant els partits del Manchester City. Tot i l'expedient obert, és habitual veure'l amb el símbol al pit, fins i tot durant els partits. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@republicacatalana 💛 #pepguardiola #guardiola #catalunya #catalonia #catalunyaisnotspain #justice #fcb #mcfc #football

A post shared by Pep Guardiola (@mrpepguardiola) on

La visita de Guardiola a Lledoners s'emmarca dins les activitats que programa el centre penitenciari amb els presos. 

Els dies que Guardiola ha estat en terres catalanes ha participat en diversos actes públics, com el concert per recaptar fons per a la campanya de Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona.