La visita del president Carles Puigdemont a Hèlsinki ha tingut ressò avui en els mitjans finesos. El canal audiovisual Yle Uutiset ha assenyalat que el president ha remarcat en una trobada al Parlament, que no hi ha res més a negociar amb l'Estat espanyol que la independència de Catalunya, perquè no presenta cap alternativa. 

Segons Yle Uutiset, quan es pregunta a Puigdemont si està disposat a renunciar alguna cosa, el president al·lega que Madrid no vol negociar. "Per descomptat, que dono suport a la independència, però no és l'única solució possible al problema. Ens hem preparat per discutir qualsevol cosa encara que no fos la independència. Jo he preguntat quina oferta fa Espanya? Però no existeix".

Yle Uutiset ha apuntat que Puigdemont ha reconegut que va cometre un error amb la declaració de la independència, i que va ser que veia opcions per negociar, que en realitat no existien.

 

El diari Suomenaa ha indicat per la seva banda que Puigdemont no espera cap suport de la UE per la independència, i que ha posat tot l'accent en la defensa dels drets humans. "No estic aquí per impulsar la independència de Catalunya. Estic aquí per demanar suport a la democràcia i als valors fonamentals europeus a Catalunya", ha indicat Puigdemont en roda de premsa a Hèlsinki, afegeix.

Segons Suomenaa, Puigdemont està decebut pel fet que les institucions de la UE compromeses amb els drets humans i els valors democràtics "no hagin dit res de la violència policial espanyola en el referèndum de l'1 d'octubre".