Un Sant Jordi de rècord, aquesta és la notícia d'aquest dilluns a la premsa catalana i, fins i tot algun diari de Madrid se'n fa ressò (tot i que ho fa a la seva manera). Si les aglomeracions durant tot el dia a parades i llibreries ja apuntaven a una diada històrica, la Cambra del Llibre ho va ratificar. Segons l'entitat, el diumenge va ser la culminació d’una jornada en què les vendes ja feia dies que creixien progressivament. Per la seva banda, el president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, es va mostrar satisfet pel ritme de venda de roses en aquesta diada. De fet, durant el dia, el col·lectiu ja preveia superar els sis milions de roses venudes, la qual cosa suposaria la xifra més alta de transaccions un diumenge de Sant Jordi. El País comparteix una imatge de la festa on dues noies intercanvien un llibre i una rosa; el rotatiu subratlla que la jornada va ser de rècord. El titular principal, però, assegura que la "despesa militar d'Europa s'accelera després de la invasió russa".

El País
El País

La portada de l'ABC és l'antítesi de la cultura catalana; una entrevista al president de Vox, Santiago Abascal: "No som el cotxe escombra del PP. El que es pacti es complirà", adverteix. El líder de l'extrema dreta assumeix que després de les eleccions del 28 de maig no hi haurà una negociació nacional amb el PP i culpa Feijóo: "El Partit Popular ha de triar quin és el seu model". El president de Vox manifestava a Eivissa que derogaran totes les lleis aprovades pel PSOE i construiran "tot allò que han destruït". "La nostra pretensió és tot el que han fet els socialistes, tombar-ho", va reiterar. Per això, no va descartar haver d'arribar a pactes amb el "centre esquerra", és a dir, el PP, encara que es va preguntar amb quin tipus de PP podran arribar a acords.

ABC
ABC

"Sánchez pacta amb Podemos i ERC més garanties als okupes", indica El Mundo. El diari també ha visitat Bajmut, on hi ha les últimes posicions artilleres que sostenen la defensa ucraïnesa. Els mercenaris del Grup Wagner han pres dues noves illes de cases a la part oest de Bajmut, ciutat a la Ucraïna oriental que és escenari d'aferrissats combats des de l'agost passat, segons van informar aquest diumenge el Ministeri de Defensa de Rússia. "Al front de Donetsk, els destacaments d'assalt van alliberar dues pomes a l'oest de la ciutat d'Artiomovsk (nom rus de Bajmut)", va afirmar el portaveu d'aquesta cartera, general major Ígor Konashénkov.

El Mundo
El Mundo

"Feijóo es bolca amb Catalunya per aconseguir un bon resultat". Això és el que diu La Razón sobre la diada de Sant Jordi, ja que la imatge del líder del PP és d'aquest diumenge als carrers de Barcelona repartint roses. El president del PP va apel·lar aquest diumenge a "l'esperit de remuntada" del PP català "per buscar els grans consensos que suposa el constitucionalisme catalanista". En una atenció als mitjans a Barcelona, Feijóo va explicar que, després d'haver estat uns dies a Catalunya, veu "una remuntada del constitucionalisme a Catalunya". També va remarcar la "reconciliació social" i la "recuperació econòmica" com els objectius del PP com a "partit constitucionalista i catalanista". El líder del PP va qualificar la diada de Sant Jordi com una "icona de tot Catalunya" i "la festa de la tranquil·litat i la tolerància".

La Razón
La Razón

"Sant Jordi llueix com mai", titula La Vanguardia que publica la fotografia d'un carrer ple de gom a gom aquest diumenge. El rotatiu opta per destacar els llibres més venuts de la jornada: Gemma Ruiz, Xavier Bosch, Maggie O'Farrell, Eva García Saenz d’Urturi i Elisabet Benavent van ser els autors de ficció amb més èxit, mentre que en la no-ficció es van imposar noms com els de La Sotana, Carles Porta, Xavier Sala i Martín, Marian Rojas Estapé i James Clear. La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, va assegurar que va ser la diada "més participativa" de la història i amb les vendes més altes, amb un creixement superior al 5%. 

La Vanguardia
La Vanguardia

"Sant Jordi de llegenda", subratlla El Periódico amb una imatge gegant de la Rambla de Barcelona. El secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, va assegurar que aquest any "ha superat qualsevol expectativa": "Hem fet el Sant Jordi més gran". L'exemple més clar va ser la superilla literària de Barcelona, "pleníssima de gent" des de primera hora i que ha proposat expandir en edicions futures amb nous espais a la ciutat. El diari també ha parlat amb el president de la Copa Amèrica que enguany se celebra a Barcelona i ha indicat que l'esdeveniment esportiu "serà un revulsiu per Barcelona com els Jocs Olímpics".

El Periódico
El Periódico

"Sant Jordi fa el ple", diu El Punt Avui sobre la diada. La jornada va ser un èxit però va tenir algun contrapunt com el col·lapse de la superilla literària que va provocar que el metro de Barcelona quedés ple de gom a gom d'usuaris a causa de la gran quantitat de persones que es van mobilitzar per celebrar la diada. Els usuaris del servei de transport públic van demanar un augment en la freqüència dels trens per a fer front a l'alta demanda. Cues de més de vint minuts, vagons a vessar de gent als quals no es podia accedir i una freqüència de trens massa baixa per la quantitat d'usuaris que hi van accedir aquest diumenge

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, el diari Ara, com no podria ser d'una altra manera, també opta per lloar la jornada massiva d'aquest diumenge als carrers de tot Catalunya. Per exemple, a Girona, la celebració de la diada de Sant Jordi va omplir La Copa en una segona edició a l'esplanada, després que la pandèmia obligués a buscar un espai que garantís la distància interpersonal. Si tornarà a la rambla continua sent una incògnita. La presidenta del Gremi de Llibreters a Girona, Maria Carme Ferrer, va dir que de moment no hi ha res decidit. D'altra banda, la diada a la capital del Segrià es va convertir en una de les "més excepcionals" dels darrers anys, segons el president del Gremi de Llibreters de Lleida.

Ara
Ara