El retard del conseller Raül Romeva a l'hora de presentar-se a la interpel·lació que tenia programada aquest matí al ple del Parlament ha provocat una curiosa resposta de la diputada interpel·lant, la popular Andrea Levy, que ha volgut posar en evidència la impuntualitat del conseller.

Era una interpel·lació "sobre les pràctiques democràtiques de la Generalitat", la primera de la sessió d'avui. El ple ha començat quan passaven pocs instants de les nou. La presidenta, Carme Forcadell, ha llegit el primer punt però immediatament ha explicat que el conseller no havia arribat. Malgrat tot, la diputada no ha demanat canvi de l'ordre del dia sinó que s'ha aixecat del seu escó i s'ha dirigit a la tribuna atribuint el retard de Romeva al fet que estava sent entrevistat a Catalunya Ràdio. "No, no. Em sembla que no està en una entrevista de ràdio, està venint", ha puntualitzat la presidenta mentre Levy s'enfilava a l'estrada. 

"Si vol començar, endavant", ha conclòs resignada la presidenta en veure la diputada palplantada davant del micròfon, tot i la curiositat que el seu interpel·lat no era present. Però Levy no ha començat. Ha esperat estoicament, en silenci, repicant amb els dits sobre la taula de la tribuna, en una exhibició d'aplom que ha convertit els poc més de dos minuts d'espera en inacabables. "Tanta transparència que és transparent ja...", ironitzava la diputada mentre replicava alguns dels diputats presents a aquella primera hora a l'hemicicle i la mateixa presidenta que la comminaven a començar.

Després de ser informada per membres del gabinet de Romeva que esperaven a la porta de l'hemicicle, la presidenta ha notificat al cap d'una estona que el conseller estava entrant. Amb tot, Romeva ha trigat encara un minut i mig a accedir fins al seu escó, moment en què finalment ha pogut començar la interpel·lació. "Gràcies per atendre'm, senyor Romeva", ha arrencat la diputada amb un somriure irònic.

Mentre que el conseller, en prendre la paraula, s'ha disculpat pel retard, atribuint-lo a un embús.