Les mofes que tant la premsa espanyola com el mateix Pedro Sánchez han fet en els darrers dies sobre la Identitat Digital Republicana no han fet res més que encoratjar el Consell per la República a seguir treballant per augmentar les adhesions.

Així ho ha demostrat aquest divendres amb la publicació d'un vídeo que confirma que els darrers dies 3.000 persones més han demanat el seu DNI català, fent que la xifra total d'inscrits hagi superat ja els 15.000. També 3.000 noves persones s'han fet del Consell, elevant la xifra total de socis fins als 95.000.

"Més de 15.000 targetes en una setmana. 3.000 noves altes durant l'últim mes. Per què la desacrediten?", es pregunta el vídeo mentre apareix Sánchez titllant la mesura de simbòlica i apareixen titulars de mitjans espanyols fent mofa del carnet. "Doncs perquè fa uns mesos deien això", respon adjuntant declaracions del mateix Sánchez i la seva vicepresidenta primera, Carmen Calvo, reivindicant un projecte de llei per aturar la 'República digital' impulsada pel Govern de la Generalitat. 

 

"Jo ja la tinc", conclou el president a l'exili, Carles Puigdemont, mostrant el seu carnet de l'entitat. També el mostren altres personalitats com el cantautor Lluís Llach, el líder de Demòcrates, Toni Castellà, l'eurodiputat Toni Comín, la diputada de JxCat al Parlament Aurora Madaula, el líder de Poble Lliure, Guillem Fuster, i l'exconseller Lluís Puig.

Al seu web, el CxR també ha ironitzat sobre les mofes recordant les mítiques declaracions de Mariano Rajoy: "Doncs sí, resulta que els catalans fem coses, moltes, fins i tot aquelles que poden semblar insignificants. Des del Consell per la República tenim clar que tots junts construïm la nostra identitat, la del nostre país, la teva, la de tots, inclusiva i per a tothom". "És per això que posem a la teva disposició la Identitat Digital Republicana perquè participis de manera directa al procés d’assolir la independència. Ara, a més, demana el teu codi QR i comença a descobrir les possibilitats que ofereix i que ens permeten anar desconnectant de l’Estat", afegeixen.

L'intercanvi de retrets entre Sánchez i Puigdemont

"No serveix per a cap tràmit, però costa 9 euros", va retreure Sánchez acusant JxCat de fer política "purament simbòlica" i sense "utilitat real" en un debat al Congrés dels Diputats. "No com la monarquia espanyola, que tothom sap que serveix de molt i, sobretot, no costa ni un euro", va etzibar contundentment Puigdemont a través d'un tuit.