La picabaralla per la befa de Sánchez a Junts segueix a Twitter. El president Puigdemont ha contestat aquesta tarda al president de l'executiu espanyol, que ha acusat el seu partit de fer una política purament "simbòlica" i "sense utilitat real". Per exemplificar la seva acusació, ha citat la polèmica al voltant de la Identitat Digital, promoguda pel Consell per la República.

"La seva política és purament simbòlica i sense utilitat real. I l'exemple més paradigmàtic és l'anunci que han fet d'un DNI català que van presentar fa poc, que no serveix per fer cap tràmit. Però que, això sí, costa 9 euros a aquells que se'l vulguin fer. Aquesta sí que és una política d'utilitat real pel seu partit, senyora Nogueras", ha dit Sánchez en resposta a la diputada de Junts.

 

Arran d'aquestes declaracions, l'eurodiputat i president de Junts i del Consell per la República ha decidit respondre a Twitter al socialista amb un to clarament sarcàstic per parlar de la monarquia espanyola. "No com la monarquia espanyola, que tothom sap que serveix de molt i, sobretot, no costa ni un euro", ha escrit al seu perfil.

TUIT Puigdemont respuesta Sánchez DNI catalan

Carles Puigdemont / Twitter

Identitat Digital: una futura estructura d'estat pel Consell per la República

El Consell per la República va posar en marxa la Identitat Digital el passat estiu, però la polèmica al voltant del document s'ha iniciat arran del seu llançament en format físic. Es tracta d'un dispositiu d'identificació del qual disposaran totes aquelles persones que estiguin donades d'alta al registre del Consell i que els servirà per participar i votar en els debats i iniciatives que s'impulsin en aquest àmbit.

En el moment del seu llançament, els responsables de la Identitat Digital van admetre que aquesta identificació no serveix "a curt termini" per fer tràmits a l'administració de la Generalitat, però sí que servirà per "fer tràmits que l'Estat no controlarà (o desconeixerà)". L'objectiu és, segons explicaven en un comunicat, disposar d'un "document en clau de Països Catalans" i "preparar una estructura d'estat", a més de crear "comunitat, cohesió social i consciència de col·lectivitat" i "espais de sobirania d'empoderament del ciutadà".

Amb tot, en una entrevista al Més 3/24 la setmana passada, Toni Comín, eurodiputat i vicepresident del Consell per la República, va posar en relleu el valor polític que ja té actualment l'identificatiu. "T'identifica com a membre d'un ens que té voluntat d'institució pública, ja que la seva missió és intentar culminar el mandat democràtic de l'1-O", va dir.

 

Imatge principal, el president Carles Puigdemont / ACN