L'advocat Gonzalo Boye considera que "era previsible" que la justícia europea rebutgi que el president a l'exili, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín ocupin els seus escons europarlamentaris provisionalment. Tot i que ha assegurat que respecta la decisió, ha avançat que no la comparteix i que la defensa la recorrerà

"Les mesures cautelars eren la forma més ràpida de restaurar els eurodiputats electes en els seus drets i ara ens centrarem en el fons de la qüestió, que en definitiva planteja assumptes de fons sobre el sentit democràtic de la UE", ha apuntat l'advocat.  

Segons la normativa del tribunal, la resolució sobre mesures cautelars es pot recórrer en un termini de dos mesos. Boye descarta presentar el recurs entre avui i demà, ja que al·lega que aquest tipus de tràmit jurídic és "complex".

Puigdemont, després de conèixer el 'no', de la justícia europea per a ser eurodiputat, ha admès en una piulada que "era molt difícil" que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea els permetés a ell i a Toni Comín ocupar cautelarment l'escó del Parlament Europeu mentre resol la qüestió sobre si hi tenen dret o no, atès el litigi jurídic que tenen obert a Espanya.

"Continuem!", ha escrit Puigdemont, avisant que ara estan en joc la voluntat de milions de votants i "el futur de la UE".

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat la petició de mesures provisionals de Puigdemont i Comín en què demanaven poder prendre possessió de manera provisional dels seus escons al Parlament Europeu.

El president del Tribunal General recorda en el seu escrit que les credencials dels diputats són proclamades pels Estats membres de la UE i que el Parlament no pot qüestionar la validesa de la declaració realitzada per les autoritats de cada país, ni tampoc pot negar-se a prendre nota d’una declaració en què es considera que hi ha irregularitats.