El responsable de l'aplicació del 155 a Catalunya durant set mesos i número dos de Sáenz de Santamaría, Roberto Bermúdez de Castro, ha decidit abandonar la política, segons avança El Periódico. Fa gairebé 20 anys que Bermúdez ocupa càrrecs públics, passant de ser regidor a l'Ajuntament d'Osca, conseller i portaveu al Govern d'Aragó i senador, fins arribar a secretari d'Estat del Ministeri d'Administracions Territorials, pilotat per Soraya Sáenz de Santamaría.

Bermúdez de Castro hauria pres la decisió per dedicar més temps a la família i per bolcar-se a l'empresa privada. L'exsecretari d'Estat ja ha comunicat el seu pas al costat a Sáenz de Santamaría, a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i a l'expresidenta del govern aragonès, Luisa Fernanda Rudi.

El responsable de l'aplicació del 155 a Catalunya deixa la política defensant que el govern de Mariano Rajoy ha fet les "intervencions mínimes" durant els mesos d'aplicació del 155, que ha suposat el control de les institucions catalanes en una situació sense precedents en la democràcia espanyola.