L'excomissari del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo va intentar treure profit de la caixa B del Partit Popular que penjava de la trama Gürtel amb un repte ambiciós, cobrar 15 milions d'euros si aconseguia que la causa per l'existència de comptabilitat en negre en el PP fos finalment arxivada.

Així ho revela 'El Confidencial Digital' a partir de l'interrogatori a l'expolicia per part de la fiscalia anticorrupció, que actualment investiga si Villarejo va passar informació dels inicis de Gürtel a membres del Partit Popular. Encara que no s'especifica la procedència d'aquests 15 milions, el més beneficiat de l'arxivament d'aquesta causa seria clarament el Partit Popular, sota sospita per la presumpta corrupció de la trama Gürtel.

Segons el mitjà citat, un informe trobat al domicili de Villarejo apunta que l'expolicia cobraria 15 milions d'euros si aconseguia l'arxivament de la causa sobre el finançament il·legal del PP. Per això, durant l'interrogatori que va tenir lloc el passat 11 de març, Villarejo va admetre haver-se reunit amb els advocats de la defensa del cas Gürtel, però va negar haver rebut cap encàrrec concret de la seva part.

"Ep, dona'm un cop de mà i tal"

De fet, aquest antic membre del CNP va assegurar que la seva "funció" era reunir-se "amb tothom", i respecte a la reunió amb els advocats va assenyalar que "ja hi havia certa evidència que s'estaven fent una sèrie d'irregularitats" i que hi havia "molt interès a dir-me 'ep, dona'm un cop de mà i tal'. I jo d'altra banda informava l'altra part i deia 'ep, aquesta gent està enutjada per això i tal i tal'. I aquesta és la meva funció, moure el vesper. Funcions d'intel·ligència".

En tot cas i sempre segons l'informe esmentat per 'El Confidencial Digital', Villarejo va pressupostar en 15 milions d'euros els eventuals serveis que podia donar als advocats de la Gürtel, extrem que ell nega: "no en tinc ni idea. Ni me'n recordo, ni per què, ni com es va fer, ni partint de què, ni quina finalitat tenia. Probablement dins de les meves tasques d'intel·ligència i res més. Mai no es va arribar a establir cap acord econòmic amb el tema de Gürtel".

Aquest interrogatori citat forma part de la peça 7, coneguda com a 'Kitchen' en la macro causa que investiga els seus serveis, encara que el lletrat de l'excomissari va mostrar la seva protesta durant la declaració perquè entén que aquestes preguntes, relacionades amb 'Gürtel', no tenen a veure amb l'objecte que s'investiga en aquesta peça, que és el presumpte espionatge a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas.