"Ens sentim europeus i volem compartir el nostre futur amb vosaltres". Així és com comença la seva intervenció al Parlament Europeu en Ferran Piqué, un jove català que aquest cap de setmana ha participat a l'European Youth. Es tracta d'una trobada on 8.000 joves d'arreu d'Europa passen dos dies a Estrasburg per debatre sobre el futur de la Unió Europa i les millores que es poden implementar, ara bé, el cas català hi ha tingut un cert protagonisme. 

En la sessió de tancament, amb la presència de Ramon Luis Valcarcel i Rainer Wieland, vicepresidents del Parlament, en Ferran pregunta sobre "el silenci" d'Europa que "oblida una part dels seus habitants"; un fet que el jove assegura que el fa sentir avergonyit.

"Senyor vicepresident, que en pensa de la situació a Catalunya? De la repressió del govern espanyol? De l'empresonament de polítics? De la manca de llibertat d'expressió? Quan un raper com Valtonyc ha d'exiliar-se a Brussel·les perquè se l'empresonarà per les seves cançons? Deixareu que això passi?". Aquesta és la bateria de preguntes que ha despertat interés a la cambra ja que en molts moments s'han sentit forts aplaudiments i xiulets de suport.

Ramon Luis Valcarcel, que també va ser president de Múrcia, és l'encarregat de respondre el noi català: "Catalunya és una regió d'Espanya", comença la seva intervenció. El vicepresident recorda als presents que "Catalunya no és un país" al mateix temps que insta els catalans a "respectar la Constitució i la llei". Finalment, l'expresident murcià exposa que "Europa té unes normes" i subratlla que també té "unes línies vermelles que no es poden traspassar". Aquest darrer comentari també es guanya els aplaudiments d'una part dels assistents.