El representant del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, ha traslladat aquest dijous al Rei el seu suport a la unitat d'Espanya i als valors plasmats a la Constitució, en el discurs que ha pronunciat a la tradicional recepció al cos diplomàtic acreditat en l'Estat.

Fins i tot en tres ocasions el Nunci de la Santa Seu, Renzo Fratini, ha pronunciat la paraula "unitat" en la seva al·locució, que pretenia ser una resposta a la intervenció anterior que els ha adreçat Felip VI, que ha garantit que Espanya afrontarà els nombrosos reptes que presenta la legislatura acabada d'iniciar com una "nació orgullosa del seu passat" i amb projecció de futur.

Fratini, que com a degà del cos diplomàtic exerceix de portaveu en aquesta cerimònia, ha traslladat el seu "suport al Rei" en la seva tasca de defensar "el respecte dels valors constitucionals i regles comunes i inclusives que permeten ser i sentir-se espanyols els qui poden tenir sentiments i sensibilitats diverses".

Davant d'això, ha destacat, el Rei ha d'exercir una "imprescindible missió d'àrbitre", juntament amb la "missió de fer present a tots la identitat comuna específica d'Espanya". "Per a això és imprescindible la solidaritat entre tots i la participació en el diàleg amb vista al bé comú", ha prosseguit.

Fratini ha saludat la superació del bloqueig polític a Espanya i ha elogiat "la determinació del poble espanyol de tirar endavant amb el treball sacrificat".