Representants dels col·lectius socials que entre aquest dimarts i dimecres s'han entrevistat amb el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, coincideixen a assumir que la repetició electoral és l'escenari més probable en el dia d'avui.

Assistents a la reunió que va mantenir dimarts Sánchez, acompanyat de la seva vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, amb col·lectius LGTBI confirmen a Europa Press que el president els va intentar explicar per què rebutja ara formar un govern de coalició amb Unidas Podemos.

Sánchez els va reconèixer que, després de la negativa de Iglesias a l'oferta que el PSOE els va fer el juliol perquè ocupessin una vicepresidència social i tres Ministeris, ja no es fiava dels morats perquè havien demostrat que la seva aspiració és formar dos governs en un, una cosa que no està disposada a acceptar per ser un focus d'inestabilitat que conduiria a un avançament electoral en pocs mesos.

Tret que Podemos cedeixi i accepti permetre que el PSOE governi en solitari amb suports externs, Sánchez va admetre que no queda cap altra sortida que tornar a les urnes el proper 10 de novembre i que esperava revalidar la confiança obtinguda pel seu partit el passat 28 d'abril per poder desplegar l'agenda que està dissenyant amb la societat civil.

En la seva reunió d'aquest dimecres amb col·lectius que lluiten pel respecte a la diversitat, el president va ser menys explícit i es va limitar a avançar-los que esperava tenir llest la propera setmana el programa de govern que vol ofertar a la resta de partits i que inclourà els compromisos que Sánchez està assumint amb les organitzacions amb les quals s'està veient.

Malgrat que el líder del PSOE ha deixat aquesta porta oberta per sortir del desbloqueig, els interlocutors consultats conclouen que, tret d'una sorpresa d'última hora i a causa de les posicions enverinades de socialistes i morats, l'escenari més probable en l'actualitat condueix a una repetició dels comicis.