L'economista Xavier Sala-i-Martin ha contestat amb contundència a l’afirmació feta pel candidat del PSC a les europees, Javi López, que va qualificar el ministre d’Afers Exteriors i cap de llista del PSOE Josep Borrell  com “el català més universal que hi ha". Sala-i-Martin, en un extens fil a Twitter, sosté que Borrell “podria ser qualificat de mentider, de mal educat, de hooligan o de farsant universal, però no de català universal”.

Sala-i-Martin recorda a Javi López que “els catalans universals són gent de bé com Pau Casals, que han fet grans obres. No han estat, com Borrell, expulsats d’universitats universals per haver mentit sobre els sobresous il·legals d'Abengoa, ni han estat implicats en la repressió d'altres catalans”.

El recordatori de les gestes de Borrell no s'acaba aquí. L'economista afirma que “els catalans universals no han demanat "desinfectar" el 50% de la societat amb què discrepes, ni han estat enxampats mentint en directe per periodistes estrangers, ni s'han aixecat d'un plató de televisió anglès insultant el periodista per fer preguntes incòmodes”.

Quan a Catalunya recorda els llibres del ministre “intencionadament mentiders i enganyadors on es justifica un tracte fiscal injust a Catalunya per part d'Espanya”. També recorda que “els catalans universals no es foten d'altres ciutadans catalans empresonats injustament per un règim despòtic al qual defenses sense escrúpols, tot dient que "semblen el capellà del meu poble", sobretot quan aquests catalans no es poden defensar”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat